Klippa själv eller hos frisören?
Vanliga hårproblem

Klippa själv eller hos frisören?

Den som vill fräscha upp sitt hår kan välja att göra det själv eller låta en frisör fixa looken. Vad du ska välja beror en hel del på hur vågad du är, hur erfaren du är och hur mycket pengar du vill lägga på ditt hår. Dock passar det sig alltid att gå till frisören och en frisör hittar du i Uppsala och på många andra platser i landet. Är du det minsta tveksam inför om du ska göra något på egen hand med håret så är det med andra ord bäst att gå till ett proffs.

Vågar du klippa ditt hår själv?

Att själv ta sig an att klippa sitt hår är långt ifrån ovanligt. Men hur vet man om man kan fixa frisyren själv eller om man ska gå till en frisör? Tro det eller ej, men det mesta handlar faktiskt om att våga. Det är långt ifrån alla som har ingående kunskaper om hur man klipper hår, men trots det är det många som gör det – och lyckas. För att över huvud taget ta reda på om det går att klippa dig själv, gäller det att ta det där första steget och göra det. Med tiden kommer du lära dig vad som fungerar och inte och vilken teknik du ska använda. Det kan dock vara bra att skaffa rätt förutsättningar för att lyckas med din klippning genom att skaffa rätt sax. Många använder kökssaxen och i värsta fall nagelsaxen, men det är onödigt då det finns bra hårsaxar att köpa. Se till att införskaffa en hårsax och sedan är det bara att sätta igång och kapa av dig håret, om du törs. Om inte, kan du istället söka upp en frisör i Uppsala eller var du nu befinner dig i landet. Det finns gott om frisörer både i Uppsala och andra delar av landet.

Vågar du färga ditt hår själv?

Precis som med klippningen, handlar även färgningen till största delen om att våga. Till hårfärgerna man köper för hemmabruk medföljer manualer som det bara är att följa för att få bästa resultat. Sedan är det bara att våga och testa sig fram. Ett tips är att se till att köpa två kartonger med färg ifall att en kartong inte räcker. Man vill inte stå mitt i färgningen och inte ha så det räcker till hela håret. Ett annat tips är att hålla sig borta från permanent färg, åtminstone om man inte är van att färga sedan tidigare. Om något går fel så kommer färgen försvinna efter några veckor, men det förutsätter att man håller sig till toning och inte permanenta färger. Det står på paketet hur hållbar färgen är, vilket gör det enklare att välja rätt.

Om det där med att gå till frisören till stor del handlar om pengar för dig, kan det vara en bra idé att lära dig själv att både klippa och färga ditt hår. Med tiden kommer du få erfarenheter som gör det mer värt att klippa själv än att gå till frisören. Om du trots allt uppskattar att bli ompysslad och få en professionell behandling, bör du spara pengar för en frisör.

Vanliga hårproblem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *