Så får du en vårig look och vackert hår
Kända kalufser

Så får du en vårig look och vackert hår

Våren är här och det kommer med pånyttfödelse. Det är dags att lägga undan vinterns mössor, halsdukar och tjocka jackor. Nu är det hög tid att ta fram vårkläderna och ge håret en boost efter de kalla månaderna! Köp gärna några våriga plagg, exempelvis gula eller vita blusar, så får du en komplett vårlook. Nedan tittar vi på hur du får en fräsch look och ett vackert hår i vår!

Ljusa kläder

Kläderna är bland det första vi lägger märke till hos en person. Nu när de varma månaderna är här passar det utmärkt med ljusa kläder i pastellfärger. Ljusblåa jeans, vita blusar och solglasögon är helt rätt. Just vita blusar är ett nyckelplagg, eftersom de fungerar lika bra både under vår och sommar. Dessutom kan de kombineras med vilka färger som helst. De är därför ett praktiskt val som fungerar lika bra på jobbet som på festen.

Vårdande produkter

Oavsett om du har lockigt eller rakt hår blir det betydligt finare om det mår bra. Vintern är påfrestande för håret, eftersom kyla, polotröjor och mössor sliter på det. Därför är det viktigt att använda vårdande inpackningar som tillför fukt och näring. Även proteiner är viktiga för att bygga upp håret. Använd en inpackning minst en gång i veckan, så får håret snabbt nytt liv och ny lyster. Tillsammans med jeans och vita blusar får du en riktigt fräsch look!

Nyttig kost

Kläder och hårprodukter hjälper dig att bli fin utifrån, men för att må bra behöver du också jobba inifrån. Genom att äta nötter, olivolja och grönsaker tillför du näringsämnen som är viktiga för håret. Ett tips är att satsa på sallader, fet fisk, fullkorn och citronvatten. Färskpressade juicer och smoothies är också nyttiga alternativ som både rensar kroppen från toxiner och tillför näringsämnen.

Undvik att handdukstorka håret

Det är lätt att tro att handduken är ett skonsamt sätt att torka håret. Den är ju inte varm, så det borde väl vara ok? Faktum är att det är helt fel. Visst kan du sätta upp håret i en turban eller torka det lätt precis när du stiger ut ur duschen, men inte mer. Om du gnuggar håret med en handduk skadas det. Därför är det viktigt att vara försiktig med frottéhanddukar och istället välja alternativ av till exempel mikrofiber.

Nyklippt hår för en frisk look

Att prova en helt ny frisör kan definitivt kännas roligt inför våren. Det behöver inte vara någon radikal förändring, utan även en lugg kan göra stor skillnad. Om du vill behålla din frisyr men ändå göra något för håret kan du klippa topparna. Det räcker för att ge håret ett friskare utseende, och tillsammans med ljusa kläder ser du riktigt fräsch och vårig ut. Kjolar, gula tröjor och vita blusar är exempel på plagg som är helt rätt den här säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *