Naturliga hårprodukter och kloka frisyrtips!
Kända kalufser

Naturliga hårprodukter och kloka frisyrtips!

Håret på huvudet är den del av kroppen som faktiskt alltid syns för omgivningen. I dagens stora industri finns mindre bra hårprodukter som kan ge irritation, men även produkter som är ekologiska, hudvänliga och naturliga. Tillhör man de som inte vill följa hårtrender, kan man hitta snygga och tidlösa frisyrer som alltid passar, oavsett hårtrender.

Frisyrer för varierande ansiktsformer

När det kommer till frisyrer, finns det de som föredrar att följa strömmen och uppdatera sig med de senaste frisyrerna, medan en del andra hellre väljer den frisyr som passar den person man är. När man väljer en frisyr, finns det alltid en viktig grundregel och det är vilken ansiktsform man har. Har man ett runt ansikte, passar man bra i en lob som egentligen står för en längre bob. Då ska håret vara kortare bak men längre fram. Det som kan vara snyggt, är att denna lob slutar precis vid nyckelbenet. Ett runt ansikte kan även gärna ha längre hår för att ge illusionen av ett smalare ansikte, eller att ha en snedlugg. Ett avlång ansikte passar bättre i lockar, vågor eller frisyrer med volym. En page med volym kan vara riktigt snyggt på ett avlångt ansikte. En fyrkantig ansiktsform passar bättre med korta, yviga frisyrer som skapar bredd. Har man en oval ansiktsform finns det många frisyrer som kan passa. Det man ska tänka på om man vill ha lugg, är att luggen inte ska vara för lång och rak, det kan korta ner ansiktet. Har man skaffat sig en snygg frisyr, men som kvinna inte känner sig nöjd med sin kropp, finns det hjälp att få. Något som kan vara ett känsligt ämne är brösten. Vill man unna sig nya fina bröst, kan Motiva ge precis den där drömbysten man alltid velat ha med säkra implantat och modern teknik!

Ekologiska hårprodukter

Håret mår bra av så naturliga ingredienser som möjligt. Idag har man en allt större medvetenhet när det gäller miljöpåverkan och den egna hälsan när det kommer till hygienprodukter. Man ska undvika skadliga ämnen i schampon som sulfater (SLS) som löddrar men torkar ut, parabener, silikoner som inte bryts ner i naturen och till exempel PEG som innehåller formaldehyd. Formaldehyd kan ge allergi, eksem och är cancerframkallande. Vilka produkter ska man då välja för håret? Många tillverkare idag inriktar sig både på naturvänligt och hälsovänligt och några bra exempel är Biolage, R.A.W. Nourish , Coop Änglamark Schampo (prisvärd), Faith in Nature Aloe Vera Shampoo, Friendly Soap Shampoo Bar (en tvål som fungerar som schampo) eller till exempel The Body Shop Rainforest Balance Shampoo. Det finns en mängd andra schampon, inpackningar och balsam som är både ekologiska och hälsosamma. Det som är viktigt, är att titta efter en märkning som till exempel ECOCERT på förpackningen. Då får man garanterat en produkt som inte innehåller några skadliga ämnen och man gör ett klokt val för djur, natur och miljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *