Bästa tipsen för frissigt hår
Kända kalufser

Bästa tipsen för frissigt hår

Många är vi som ständigt behöver göra tappra försök att tämja ett frissigt hår. Orsaken till att håret ställer sig på ända kan vara många olika saker. Det torra vädret som Sverige har under höst och vinter är en orsak och en annan kan vara de hårvårdsrutiner du har. Många menar också att lockigt hår har en tendens att frissa sig mer än rakt. Texturen kan vara svår att göra något åt, men det finns faktiskt sätt som kan underlätta och som tar bort det allra värsta frisset.

Så blir du av med frissigt hår

Vad ska man då göra för att bli av med frisset? Har du dålig syn kan du investera i ett par snygga glasögon från GLAS, men vill du få bukt med håret krävs andra produkter – naturligtvis. Här nedan har vi listat några produkter och knep som kan minimera frisset och göra ditt hår mjukt och glänsande.

Alkohol

Visste du att alkohol kan vara en bidragande faktor till att ditt hår är bångstyrigt? Alkohol torkar nämligen ut något enormt. Se därför till att du kollar igenom alla dina hårvårdsprodukter och slutar använda dem som innehåller just detta ämne.

Serum

Serum har inte bara blivit trendigt inom hudvård, utan även inom hårvård. Med hjälp av ett serum kan du få glänsande hår, samtidigt som alla små hårstrån lägger sig rätt. Serumet lägger sig också som ett skyddande lager men var försiktig med att använda för mycket. Serum är drygt och kan få håret att se fett ut.

Duscha svalare

Visst är det skönt att ta en riktigt varm dusch, men det varma vattnet gör inte ditt hår något gott. Värmen har en tendens att torka ut de naturliga oljor som finns i kroppen. Du kan fortfarande duscha kroppen varmt, men avsluta alltid din hårtvätt med kallare vatten. Hårstråna drar då ihop sig och bildar ett skyddande skal.

Snabbfix med hårspray

Är det akut och du bara måste få ordning på håret så kan hårspray hjälpa dig. Spraya på frisset och använd dig av en mjukare borste för att borsta hårstråna slätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *