Bli av med irriterande hårväxt
Kända kalufser

Bli av med irriterande hårväxt

Hårväxt på kroppen är en av de mest naturliga saker och alla människor, stora som små och män som kvinnor, har det. Hårväxten kan dock vara kraftigare hos vissa än hos andra och det kan leda till att man upplever besvär eller känner sig obekväm. Att ta bort hårväxt innebär en hel del pyssel, speciellt eftersom det snabbt växer tillbaka igen. Här listar vi några av de snabbare och enklaste metoderna för att bli av med hår på kroppens alla delar, men observera att alla metoder inte är lika smärtfria som vissa.

Rakning och vaxning

Att raka eller vaxa är idag de vanligaste sättet att bli av med oönskat hår. Både rakning och vaxning kan utföras på kroppen såväl som i ansiktet. Att vaxa innebär att man med hjälp av varmt vax och remsor drar bort håret från roten. Det ger ett mycket lent och hållbart resultat. Rakning är betydligt enklare och gör inte lika ont. Beroende på hur snabbt ditt hår växer kan du dock uppleva stubb redan andra dagen efter att du har rakat dig. För att vara så skonsam mot huden som möjligt är det rekommenderat att välja en rakhyvel med flera blad och med en mjukgörande remsa. Vid både vaxning och rakning gäller det att vara försiktig. Rakbladet kan skära upp sår och vaxet kan bränna huden om du inte låter det svalna tillräckligt mycket.

Permanent hårborttagning med laser

Är du extra känslig för smärta och samtidigt vill ha ett riktigt hållbart resultat är permanent hårborttagning med laser ett bra alternativ. Här använder man sig av mycket små stötar som kommer från laser och som skjuts in direkt i hårsäcken. Hårsäcken värms då upp till den grad att hår inte längre kan produceras. På ak.se kan du läsa mer om hur permanent hårborttagning fungerar och boka in en tid för behandling. Observera att denna metod är den mest kostsamma och att det krävs flera behandlingar innan du får ett fläckfritt resultat. Hur många behandlingar som krävs varierar dock på hur mörkt/ljust hår du har, samt hur tjocka dina hårstrån är. Metoden kan användas i ansiktet och på hela kroppen.

Trådning

Trådning är en metod som främst lämpar sig för ansiktet. Metoden går ut på att man med hjälp av trådar drar bort alla de hårstrån som stör eller irriterar. Trådning är en mycket gammal tradition som uppkom i Mellanöstern och i Asien och som används flitigt än idag. Eftersom inga kemikalier används är metoden mycket skonsam och miljövänlig, men de första behandlingarna kan upplevas lite smärtsamma. De vanligaste områdena att behandla är ögonbrynen, borttagning av hår på överläppen och borttagning av hår på kindben/kinder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *