Håravfall
Vanliga hårproblem

Håravfall

 

Att tappa håret kan vara ganska traumatiskt för både män och kvinnor, och något som bekymrar många. Vem som drabbas och när det sker är oerhört individuellt och tacklas på olika sätt beroende på hur ens inställning till det är. Vissa tar resolut till rakapparaten och väljer ett liv som skallig medan andra går till hårkliniker och får implantat och laserbehandlingar.

Varför tappar man håret?

Alla människor fäller konstant hår, det är helt naturligt, men ibland börjar man tappa större mängder som sedan inte växer tillbaka. I de allra flesta fall är det här rent hormonellt eller genetiskt, vilket man brukar se på den drabbades föräldrar. Om en man tappar håret redan i tjugoårsåldern är det alltså inte ovanligt att hans son också gör det. Detsamma gäller för kvinnor, även om det inte är riktigt lika vanligt.

Det finns många skäl till att tappa håret, och förutom den genetiska faktorn är stress och oro ganska vanliga anledningar. Man kan också förlora hårväxten om man genomgår cellgiftbehandlingar eller om man lider av sjukdomar som är hormonella eller autoimmuna. I de här fallen brukar dock håret komma tillbaka när man har blivit frisk, även om det kan ta ett tag.

Behandlingar

Idag finns det särskilda krämer som man kan köpa på apoteket som stimulerar hårkörtlarna och om man använder dem varje dag kan det ge bra resultat. Om man däremot har blivit för tunnhårig är det bäst att gå till en hårklinik och göra en implantatsbehandling några upprepade gånger, vilket ger bra och permanenta resultat. Kända artister som Elton John, Gordon Ramsay och John Travolta har fått tillbaka sina kalufser som är både snygga och tåliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *