Famösa frisyrer
Kända kalufser

Famösa frisyrer

Vissa frisyrer har blivit lika kända som sina ägare, och det här gäller framför allt inom mode och musikvärlden, men även bland skådespelare och politiker. Audry Hepburns sofistikerade svinrygg, Twiggys kortklippta kalufs och Sinead O Connors skallighet har alla blivit en del av celebriteternas varumärken. Det finns också många män som blivit kända för sina frisyrer, som till exempel norska Kristofer Hivju vars vilda, röda kalufs blev världsberömd genom Game of Thrones eller gruppen Beatles som upprörde sin samtid med sina långa lockar.

Håret som varumärke blev känt redan under antiken, och Alexander den Store avbildades till exempel alltid med speciella, uppåtvridna lockar ovanför pannan som kallades Anastole och som gav honom en ungdomlig och nästan gudomlig look. Inom modern politik finns det också många uppmärksammade frisyrer, till exempel den forna Ukrainska premiärministern Julia Tymosjenko som länge bar en mycket karaktäristisk fläta runt huvudet eller svenska kulturministern Amanda Lind, vars dreadlocks fått nästan lika mycket uppmärksamhet som hennes politik.

Tycka vad man vill om hår, men faktum är att en persons stil och personlighet ofta lyser igenom dennes frisyr. Det är inte för inte som Donald Trump och Boris Johnson ofta ställs sida vid sida, då många tycker att deras frisyrer och personligheter går hand i hand med varandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *