Olika metoder att ta bort hår
Kända kalufser

Olika metoder att ta bort hår

Det finns många olika metoder att ta bort oönskad hårväxt på ansiktet, benen och andra delar av kroppen. Några av de vanligaste är laser, rakning och vaxning. Resultatet och utförandet skiljer sig mellan de olika metoderna. Här kan du läsa mer om de olika hårborttagningsmetoderna som utförs hemma eller på hudvårdsklinik.

Laser

Laserbehandling är den mest effektiva metoden och passar dig som vill ha ett permanent resultat. Med diodlaser reduceras hårets förmåga att växa ut igen och efter några behandlingar behöver du inte längre oroa dig för oönskad hårväxt på det behandlade området. Behandlingen utförs alltid på klinik och du hittar permanent hårborttagning och annan plastikkirurgi i Malmö hos Citadellkliniken. De använder sig av LightSheer som är en mycket säker och icke-invasiv behandling som reducerar hårtillväxten. Laserljuset skadar hårsäckarna vilket gör att håret inte växer ut igen. Behandlingen är mycket skonsam och skadar inte den omkringliggande vävnaden i huden. Denna behandling kostar såklart mer än rakning och vaxning, men resultatet är permanent vilket gör det billigt i längden. Biverkningar är sällsynta, men mindre rodnader kan uppstå direkt efter behandlingen. Citadellkliniken erbjuder kostnadsfri konsultation där ni kan diskutera dina önskningar och förväntningar. På deras hemsida kan du även läsa mer om hur själva behandlingen går till.

Rakhyvel

Att ta bort håret med rakhyvel är ett snabbt sätt, men däremot håller det inte särskilt länge. För vissa kan rakningen hålla ett par dagar medan andra måste raka håret varje dag. Det finns en risk för skärsår och irritationer, framför allt om rakskum inte används. Detta sätt är billigt och enkelt, men det kan dock bli dyrt i längden eftersom bra rakblad och rakhyvlar kostar en del.

Vax

Vaxning är en semipermanent hårborttagningsmetod som håller i ett par veckor. Det är en snabb och relativt billig metod där vaxet rycker upp hårstrået med roten. Däremot är det många som tycker att det är mycket smärtsamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *