Den eviga blondinen
Historiska hår

Den eviga blondinen

 

Blont hår hör till en av de ovanligaste hårfärgerna i världen och det har också gjort det till en av de mest attraktiva i många kulturer. Det som är ovanligt betraktas alltid som både farligt och spännande, och det är därför ingen slump att just blondiner ansetts vara extra sexiga, dumma eller till och med opålitliga rent historiskt.

I moderna tider har den blekta blondinen ofta fått stå för den lättsamma och lustfyllda kvinnan, till exempel Marilyn Monroe eller Pamela Andersson, men med det också blivit mindre respekterad av sin omgivning. Det här har yngre generationer tagit tillbaka med en ny kaxighet, till exempel genom unga kändisar som Miley Cyrus och Scarlet Johansen som tagit sin sexualitet i egna händer istället.

Rent historiskt har både kvinnor och män gjort allt för att uppnå det blonda idealet och det har till och med hänt att personer avlidit då de använt farliga kemikalier för att bleka sig. Mindre farliga men likväl drastiska metoder som bland annat användes av romarna och under medeltiden var att lägga upp sitt hår i särskilt utformade hattar som sedan fylldes med ko-urin och som man sedan satt i solen med. Man måste lida pin för att vara fin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *