Fett hår
Vanliga hårproblem

Fett hår

Fett hår är något som många associerar med tonåren eller med dålig hygien, och att vara drabbad är inte särkilt kul. Hur mycket man än tvättar håret verkar det aldrig som det blir riktigt normalt, och många känner sig lite ofräscha på grund av tillståndet.

Det finns flera anledningar till fett hår och en anledning kan faktiskt vara att man tvättar håret för ofta. Genom att inte låta kroppen själv få reglera sina naturliga fettreserver lurar man den att tro att den lider av torka, vilket kan leda till en överproduktion. Är man vad vid att tvätta håret varje dag kan man försöka att endast skölja igenom håret dagligen, utan att använda schampo, så att man inte torkar ut hårbotten på samma sätt.

En annan orsak till fett hår är för många hårprodukter eller att håret i sig är så tjockt att det inte riktigt får andas. Genom att ge håret en paus från alla produkter och att kanske byta frisyr, så att det luftas lite grann, kan man komma till bukt med problemet. Det finns också särskilda schampon som hjälper hårbotten att återställa sin naturliga fettbalans igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *