Hippiehår
Kända kalufser

Hippiehår

Långt hår har varit populärt genom alla tider på ett eller annat sätt. För länge sedan var det en frisyr som var normen för både män och kvinnor, medan långt hår idag kanske mest förknippas med femininitet. Alternativa personer har dock under det senaste seklet burit långt hår som ett sätt att sticka ut och för att signalera en naturlig skönhet. Inte minst är långt hår förknippat med hippie-eran, en tid som många har sneglat tillbaka på under senare decennier.

Under 60-talet växte hippiesubkulturen fram och den var starkt färgad av politiskt engagemang och nya sociala normer. Man bröt mot gamla konventioner kring hur man ska se ut, hur man ska bilda familj och om vad som är viktigt i livet. Stilmässigt var hippier färgglada och inspirerade av traditionella kläder och stilar från hela världen, inte minst från Indien. Håret skulle vara långt och naturligt, kläderna vida och gärna med mycket detaljer såsom brodyr, märken och målningar. På fötterna hade man sandaler eller gick barfota.

Så får du hippiehåret

Om du drömmer om ett långt hippiehår är det bara att börja redan idag. Börja ta hand om ditt hår, sluta föna det och smörj gärna in håret med naturliga oljor. Om du går till frisören så ska du be honom eller henne att ta så lite som möjligt och bara klippa av de slitna hårtopparna. För en äkta hippielook kan det dock vara en bra idé att sluta klippa håret helt och hållet så att det blir naturliga längder i håret. Spraya håret med saltvattenspray så att det får lite volym och lagom mycket rufs. Om du vill maxa hippielooken så kan du sätta fast ett vackert snöre eller band runt huvudet, gärna med några fina berlocker eller stenar. Lägg till några blommor i håret så har du verkligen fångat hippiestilen i dess essens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *