Torrt och risigt hår
Vanliga hårproblem

Torrt och risigt hår

 

För den som lider av torrt och risigt hår brukar det handla om en livslång kamp mot problemet. De flesta som har det här tillståndet brukar gärna hoppa på alla nya produkter som motverkar så kallat friss, och även göra egna behandlingar bestående av feta produkter som avocado och olivolja. Att ha torrt hår är en ständig kamp, men det finns hjälp för den envise.

  • Klipp dig ofta. Att alltid se till att de torraste hårtopparna är avklippta är ett av stegen mot ett friss-fritt hår. Låt frisören avgöra hur mycket som behöver tas vid varje tillfälle.
  • Gör inpackningar. Att göra en ordentlig hårinpackning, antingen hemma eller hos frisören, är ett sätt att regelbundet återfukta håret.
  • Tänk på kosten. Brister på olika mineraler, fetter och vitaminer kan leda till torrt hår, så se över kostvanorna. Med bra och nyttig kost kan håret också få en rejäl boost.
  • Skydda håret från solen. Hur härligt det än är att bada i solen så sliter det på både hud och hår. Genom att investera i en hatt blir håret inte lika torrt, och det finns även särskilda solkrämer för håret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *