Vägen till ett vackert hår
Kända kalufser

Vägen till ett vackert hår

Ett vackert hårsvall är något som många drömmer om. Men vad är egentligen hemligheten bakom ett? Dessvärre finns inga mirakelmetoder eller quick fix för att omedelbart få ett starkt och vackert hår. Däremot finns det en hel del saker du kan göra för att på sikt förbättra dess kvalitet. Det är lika viktigt att tänka på hur du påverkar håret inifrån som att behandla det med bra rutiner och produkter.

Se över hårvårdsrutinerna

A och O är att välja hårvårdsprodukter som passar just din hårtyp. Är ditt hår torrt och frissigt kommer det sannolikt bara att bli värre av ett schampo som är till för fett hår, och tvärtom. Schwarzkopf har produkter för alla hårtyper, vilket gör att det garanterat finns något som passar just dig. Att vid hårtvätt använda en återfuktande inpackning gör gott för alla hår. Har du färgat hår bör du använda schampo och balsam som är specifikt framtagna för just detta för att behålla så mycket pigment som möjligt. Utöver tvättprodukter är det av stor vikt att använda skydd för håret mot värmetänger samt att använda en skonsam hårborste. Dessutom bör topparna klippas regelbundet för att undvika att de klyvs och går av.

Välmående ger ett starkt hår

Hur bra hårvårdsprodukter du än använder så är en förutsättning för att håret ska må bra att även resten av kroppen gör det. Kosten är därför naturligtvis en stor del i det hela. Det finns livsmedel som sägs vara lite extra bra för just håret. Omega 3-rika livsmedel, som exempelvis lax, har en stärkande effekt på håret. Likaså är protein en oerhört viktig byggsten för ditt hår. En vanlig orsak till håravfall är järnbrist, så att få i dig rikligt med järn via exempelvis spenat eller broccoli är en god idé om du är mån om ditt hår. Stress och sömnbrist har däremot negativ påverkan på håret, så se till att inte kompromissa med skönhetssömnen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *