Olika typer av hårbehandlingar
Kända kalufser

Olika typer av hårbehandlingar

Torrt hår, slitet hår eller väldigt fett hår? Alla har vi olika hårtyper och hårproblem som vi kan vilja ta itu med. Ett hälsosamt hår är inte bara ett tecken på att du tar hand om dig själv och kroppen rätt, det är också snyggt och gör att du ser fräsch ut.

[IMAGE=eKBppFfM4HXM.jpg]

På marknaden finns det mängder av olika hårbehandlingar som du kan använda dig av för att stärka ditt hår eller för att ändra utseende. Kanske är det dags för dig att klippa topparna, ändra frisyr helt eller göra en behandling som minimerar risken för slitage? Här nedan kan du läsa om några vanliga, populära och unika behandlingar som kan göra underverk för ditt hår, oavsett vilken hårtyp du har.

Populära hårbehandlingar

Hårtransplantation – En hårtransplantation kan du använda dig av om du känner att du börjat tappa mycket hår. Att bli tunnhårig kan vara jobbigt för både män och kvinnor, men det finns bra behandlingar att få. Hos Nordic Hair kan du boka allt från PRP till hårtransplantationer till bra priser. Hur många behandlingar du behöver och hur snabbt du ser resultat är väldigt individuellt.

Keratinbehandling – Keratinbehandlingar har blivit allt mer populära och är ett utmärkt alternativ för den som vill minimera slitage och få ett blankt och rakt hår. Behandlingen går ut på att ditt hår går igenom flera steg där en skyddande hinna av keratin appliceras på ditt hår. Det skyddar inte bara, utan gör det även möjligt för ditt hår att växa sig längre. De personer som har haft svårt att få håret att växa kan alltså testa detta alternativ.

Färgning – Att färga håret är otroligt vanligt och är en behandling som du kan utföra på egen hand så väl som hos frisören. Fördelen med att gå till en frisör är att du kommer att få ett mer hållbart och professionellt resultat, men att färga hemma räcker också det för många. Genom färgning kan du ändra utseende, täcka gråa hår eller gå från ljushårig till mörkhårig på bara några minuter. Observera att även om det finns blekmedel att köpa i butiker så bör du vara mycket försiktigt med att bleka ditt hår själv. Risken för att resultatet blir fel är väldigt stor.

Hårinpackningar – En hårinpackning är något som alla människor (med hår på huvudet) bör göra med jämna mellanrum. En hårinpackning fungerar som en riktig vitaminboost för ditt hår och gör att det blir starkare och mjukare. Den som vill kan göra en hårinpackning själv med saker som kanske redan finns i det egna hemmet. Kokosolja och aloe vera är produkter som är mycket vanligt förekommande och som gör dunder för trött och slitet hår. I butiker kan du också hitta färdiga hårmasker eller inpackningar som du kan använda dig av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *